Allt om Windows och MS Office Produkter

Allt om Windows och MS Office Produkter

Information

About IT security

De kommande Windows kallas "Windows 10

Windows NyheterSkapad av Jörgen Halex 2014-10-01 10:19:17

Microsoft har för första gången efterföljaren till Windows 8.1 visas, som tidigare utvecklats under kodnamnet "Threshold" och handlades stor omfattning som Windows 9.

Microsoft har presenterat efterföljaren till Windows 8.1 och riktar sig främst till grossister. Först namnet på det nya operativsystemet presenteras. Han är förvånansvärt "Windows 10". I San Francisco, har Microsoft redan genererat en förhandsversion av Windows 10, build-nummer 9841 visas. Vår Photo tar en första titt på den här versionen.

Microsoft serveras med kallelsen speciellt företagskunder: Windows 10 kommer med en anpassningsbar butik.

Skrivbord

I Start-menyn innehåller en "me" kakel, apps kan, sätter och har knappar för avstängning och omstart. Rörelseidén är att uttryckligen omfatta användare som känner sig bekväm i Windows 7. Windows 10 var "den välbekanta känslan i Windows 7 med vissa inslag av Windows 8". Start-menyn kan anpassas i storlek, liksom de enskilda plattorna i den. Sökfunktionen är en blandning av Windows 7 och Windows 8/8.1: Resultaten visas som i Windows 7 Start-menyn - både lokala sökresultat än webbsökning.

Den SnapView funktion i Windows 7, som tillåter användaren fönster flyttas åt vänster eller höger och kan därmed delta i 50 procent av skärmen området ingår som vanligt - och det fungerar också med en blandning av stationära program och kakel apps.

Windows 10 har stöd för virtuella skrivbord. I Aktivitetsfältet, finns det nu en "Task View" knapp som visar en översikt över alla fönster från alla skrivbord. Med funktionen "Snap Assist" Apps kan själv välja mellan alla skrivbord och flytta till det önskade skrivbordet genom att dra dem.

Efter vad som kändes som en evighet, finns det äntligen en funktion som verkar liten, men deras frånvaro har alltid brytt: Nu kan du klistra in innehållet i Urklipp med Ctrl + V i kommandotolken.

Touch

I den version som Microsoft har lagt fram, finns det Charms menyn - Joe Belfiore, men sade i sin presentation att den fortfarande för avsikt att ändra något. I vilken riktning förändringarna kommer att vara, men är ännu inte klart.

För 2-i-1-enheter, dvs bärbara datorer med löstagbara tangentbord har Microsoft presenterade en designstudie. Rörelsekoncept med den preliminära titeln "Continuum" tillåter användaren att växla mellan skrivbordet och kakel yta - beroende på om han använder mus och tangentbord eller pekskärm. Startskärmen muterad kontakt vy i ett maximerat startmenyn: lämnade angepinnten program, precis intill välkända från Windows 8 plattor.

Nästa det går så här:

En preliminär version av "Windows 10" Microsoft vill publicera som en del av en "Windows Insider Program" - vare sig för alla är dock oklart. Microsoft uttryckligen påpekar att förhandsgranskningen är bara för folk som vet att "DLL inte den nya OMG", "PXE Boot ingen tjej punkband" och "nej BIOS biobränsle" är. Nedladdningen kommer att "inom kort" finnas tillgänglig under preview.windows.com. Microsoft Tyskland uppgav att Windows 10 Preview bör finnas med 18 tyska klocktiden från 1 oktober. Något senare följas av en förhandsvisning av nästa server och hanteringsverktyg.

I början av nästa år kommer det att antas vara en annan förhandsvisning som är avsedd för privatkunder. Publiceringen av den slutliga Windows 10, planerar Microsoft senare i år, vilket tyder på att den inte skulle komma bara till jul 2015.

Som väntat har Microsoft meddelat att det snart kommer att vara funktionella uppdateringar för Windows regelbundet som "opt-in" endast för företagskunder. De är oftast ned via Windows Update, men kan också fördelas olika i företaget. Säkerhets patchar fortsätter att visas som vanligt varje månad.

Företagskunder Microsoft lovar också förbättringar av säkerheten. Bland annat kommer krypteringen bli lättare att skydda data även om de lämnar företaget, till exempel på ett USB-minne. Användarna bör se inte behöver separata ansökningar mer och i övrigt sitt normala beteende inte behöver ändra. Tydligen vill utöka funktionen Direct-pass. Den innehåller bestämmelser om öppen och säker åtkomst för mobila arbetstagare i företagets nätverk.  • Kommentarer(0)//information.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post125