It-säkerhet

It-säkerhet

Adobe bekänner okrypterad övervakning av E-böcker

Analyser, säkerhetsproblemSkapad av J. Halex ons, oktober 08, 2014 17:51:05

Efter att den har visat att den senaste versionen av Adobe Digital Editions samlar mycket information om e-böcker och okrypterade skickar till Adobe, avser koncernen att rätta till. Tydligen bör dataströmmen krypteras.

Adobe har erkänt att e-boks Adobe Digital Editions samlar en hel del information om läsaren och skickar okrypterad hem. Jämfört med Digital Book World, försäkrade företaget, men "all information samlas in från användarna endast för sådana ändamål som bekräftelse på en licens och genomförande av olika licensvillkor." Uppgifterna samlades också in bara på den för tillfället läser e-bok och "inte för andra från biblioteket eller som samlas in eller läsas i ett annat program". Den säkerhetsrisken för okrypterad överföring har koncernen erkänt. För detta har företaget arbetar på en uppdatering.

Mittemot Digital Book World Adobe har också noterat vilken information Adobe Digital Editions samlats under e-böcker och sedan skickar. I det här fallet, om det var flera ID: n, för att tillåta att rätt användare kan öppna kopieringsskyddet innehåll. Dessutom kommer IP-adressen överföra för att en grov geolokalisering, som vissa leverantörer har olika nationella prissättningsmodeller. Det lägger tiden med en bok läsaren och hur långt han hade kommit hit. Det görs åt de leverantörer som tar ut ett pris beroende på den faktiska tid att läsa eller de framsteg läsning. Måste också läggas inköp och nedladdning datum, Adobe uppgifter och olika metadata, till exempel titel och författare. Otillräcklig förklaring Till avgiften, Adobe Digital Editions och hårddisken och andra e-boksprogram genom att leta efter böcker, hade företaget inte svara direkt. Även Heise nätet inte kunde förstå antyder vår granskning, att de uttalandena från Adobe annan inte förklara alla detaljer om den övervakningen. Så visst, samlas information som överförs till biblioteket, även till sina e-böcker som inte är kopieringsskyddade, och även om det var gratis. Av de skäl som nämns av Adobe, ingen överföring av data till någon server i dessa fall, men nödvändigt. Totalt sett sker detta spretigt övervakning av e-bok att läsa beteende tydligen bara i den senaste versionen av Adobe Digital Editions. Men också Adobe har därför ännu inte uteslutas och enbart hänvisa till att villkoren för användning är identiska för version 3 och 4.  • Kommentarer(0)//itsakerhetsinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post116