It-säkerhet

It-säkerhet

Tickande bomb ": Windows XP fortfarande i vitt utbredd

It säkerhetsrapporter MSSkapad av J. Halex ons, oktober 08, 2014 17:57:14
Tickande bomb ": Windows XP fortfarande i vitt utbredd

Nästan sju procent av alla tyska dator med internetuppkoppling fortfarande kör Windows XP, ett halvår efter det officiella slutet av stöd. Enheterna är inte bara själva i fara, men också en fara för andra.

Betagtes Microsoft Windows XP är fortfarande förhärskande halvt år efter utgången av det stöd i Tyskland. Mätningar av analysföretaget Statcounter Enligt systemet sprang i september till 6,89 procent av den använda datorn. Hittade främst i företagets experter använder oroande. "Windows XP på nätverks företags datorer är en tickande bomb", säger Axel Oppermann, analytiker på konsultföretaget Avispador. Vem kan inrätta systemet agerar "grov oaktsamhet" och äventyrar inte bara sitt eget företag, men också hans partner. "Det är inte en fråga om om, utan när det kommer att hacka."

Microsoft hade upphört stöd för mer än 14 år gamla operativsystem den 8 april efter en lång inkörningstid. På tiden, enligt Statcounter i Tyskland fortfarande hade det system som används 10,42 procent av användarna. Endast i undantagsfall, hade Microsoft beviljat vissa företagskunder ännu mer stöd. Med förlusten av support och säkerhetsluckor är fyllda. Små och medelstora företag är Microsoft gör med hjälp av ett partnernätverk stöd vid uppgradering.

Siffrorna från Statcounter endast en trend igen, de är inte representativa. Företaget utvärderar anspråk på att vara 15 miljarder månatliga sidvisningar på 3.000.000 webbplatser ut, utnyttja tjänster av företaget.  • Kommentarer(0)//itsakerhetsinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post117