It-säkerhet

It-säkerhet

Igen i Mode: trojaner i Office-makron

It SäkerhetsnyheterSkapad av J. Halex tor, januari 08, 2015 22:32:01

Microsoft har klivit observerats de senaste veckorna malware attacker mot Office-dokument som innehåller makron. Denna typ av skadlig kod fördelningen var länge tänkt att vara utdöd.

Makrovirus som riktar Microsoft Office faktiskt försvunnit från scenen - förrän nu. Forskare rapporten säkerhets från Microsofts Malware Protection Center som två trojaner sprids alltmer sedan mitten av december via e-post, bara dra nytta av detta mål. Även inaktiv vid fabriken i Office Makron under ganska lång tid, att hjärnorna bakom attacken orsakar användare men med tricks aktivera det igen.

Med de senaste attackerna, kommer offret att få ett e-postmeddelande, .doc på den infekterade dokumenttypen eller lägga till en .xls. Öppnar en användare dessa filer med makron aktiverade, är skadlig kod exekveras, laddar de mer skadliga filer från Internet. Makron är inaktiverad som standard Office har detta faktum, om ett lämpligt dokument öppnas. Den förbi angriparen dock leda till anser med offren, var dokumentet skapades med en "nyare version av Office" och användaren måste göra det möjligt makron för att visa det på rätt sätt. Hur man gör det, de förklarar träffande direkt i dokumentet.

Vem kommer att få e-post med bilagor sådana, inte under några omständigheter önskemål från avsändaren att möta - Macro funktioner är bättre. Användare som har Office-makron som standard, bör detta beslut ges de förnyade attacker kan nu tänka om.
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.