Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Linux Foundation grundades Open Plattform för NFV

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex ons, oktober 01, 2014 10:44:16
Linux Foundation grundades Open Plattform för NFV

Att utveckla en öppen plattform för virtuella nätverksfunktioner Linux Foundation har etablerat OPNFV. Den bygger på befintliga utvecklingen och har ett nära samarbete med ETSI tillsammans.

Med det nya projektet, en öppen plattform för nätverksfunktioner Virtualisering (OPNFV) Linux Foundation träffar ökande virtualisering av nätverk. I detta fall bör plattformen erbjuda företag en miljö att byta sådana funktioner och samordna utvecklingen. Standarder bör inte definiera projektet, men det har ett nära samarbete med NFV ISG (industri Specifikation grupper) av ETSI (European Telecommunications Standards Institute) tillsammans.

Syftet med referensplattform kommer att vara ett system som kombinerar tillförlitlighet med hög prestanda och låg strömförbrukning. Dessutom bör utvecklare kunna integrera befintliga öppen källkod NFV bättre. Endast om det finns luckor i infrastrukturen finns, de vill inte att falla tillbaka på äldre projekt. Nya komponenter kommer att visas under Apache 2.0-licensen.

Styrelsen och tekniska styrkommittén (TSC) styr initiativet, dess medlemmar kommer från HP, AT & T, Dell och China Mobile. Andra stora It-företag som Cisco och Intel är involverade i projektet.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post17

Ta bort Google Chrome från sources.list

Linux solutionsSkapad av Jörgen Halex tis, augusti 05, 2014 22:23:51

När du har installerat Google Chrome är Google skriver i sources.list. Att Google behöver igen för att ta bort från listan källor i katalogen filerna är google-chrome.list och google-chrome.list.save raderade "/etc/apt/sources.list.d".

Här är de två linjer som är nödvändiga för att:

cd /etc/apt/sources.list.d/

rm google *

Sen att köra

”sudo apt-get update”

och är sources.list igen Google fri  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post16

Kryptera home directory under Debian

Linux solutionsSkapad av Jörgen Halex mån, augusti 04, 2014 22:20:43

På Ubuntu kan du kryptera som de enskilda home directories för varje användare (med encfs) (direkt under installationen), så att de dekrypteras med respektive autmoatisch inloggning för varje användare. På Debian, är detta endast möjligt senare, enligt följande:

Installera nödvändiga paket:

sudo apt-get install ecryptfs-utils rsync

Om de får ecryptfs modulen integrerar (om detta inte sker automatiskt) i kernel:

sudo modprobe ecryptfs

Filerna användaren kan nu använda ett skript för att kopiera krypterad automatiskt i en encryptfs directory. Följande kommando måste köras som root i directory:

ecryptfs-migrate-home -u USERNAME

Viktigt: Motsvarande användaren inte måste vara inloggad!

Utgifterna för ecryptfs-migrate-home extra uppmärksam på:

- Omedelbar inloggning med respektive användare och kontrollera att all data finns tillgänglig.

- Om allt stämmer, ta bort säkerhetskopieringsmappen.

- Fråga lösenordsnyckeln och förvara på ett säkert ställe:

sudo ecryptfs-unwrap-passphrase .ecryptfs/wrapped-passphrase

Kryptera även swap partition:

ecryptfs-setup-swap  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post15

How To Install KDE Plasma 5 On Kubuntu 14.04, Kubuntu 14.10 And Linux Mint 17 KDE

Linux solutionsSkapad av Jörgen Halex mån, juli 21, 2014 19:50:54

Hello Linux Geeksters.

As you may know, KDE Plasma 5 has been released a while ago, being created in Qt5 and KDE Frameworks 5.

KDE Plasma 5 comes with many important apps ported in Qt5, the new Kicker Menu, a new default theme called Breeze and new wallpapers, new monochrome icons, support for hardware acceleration via OpenGL and OpenGL ES, an updated KDM (KDE display manager) and an enhanced lockscreen, among other changes implemented.

For more information about KDE Plasma 5, read the official announcement and watch the below video.

Before I go further with the installation steps, you should know that both the PPAs for Ubuntu 14.04 and Linux Mint 17 KDE and Ubuntu 14.10 are unstable and may brick your system. Also, KDE Plasma 5 is not yet ready to be used as default, because it still has some issus that need to be fixed.

In this article I will show you how to install KDE Plasma 5 on Kubuntu 14.04 Trusty Tahr, Kubuntu 14.10 Utopic Unicorn and Linux Mint 17 Qiana KDE .

KDE Plasma 5 is available for Ubuntu 14.04 and Linux Mint 17 KDE via the Neon PPA and for Kubuntu 14.10 via the Kubuntu Next PPA, so installing it is easy.

Follow the instructions for your system and architecture exactly, in order to get a successful installation.

How to install KDE Plasma 5 on Ubuntu 14.04 and Linux Mint 17 KDE:

$ sudo add-apt-repository ppa:neon/kf5

$ sudo apt-get update

$ sudo apt-get install project-neon5-session project-neon5-utils project-neon5-konsole project-neon5-breeze project-neon5-plasma-workspace-wallpapers

Optional, to remove the changes, do:

$ sudo apt-get install ppa-purge

$ sudo ppa-purge ppa:neon/kf5

How to install KDE Plasma 5 on Ubuntu 14.10:

$ sudo apt-add-repository ppa:kubuntu-ppa/next

$ sudo apt-get update

$ sudo apt-get dist-upgrade

$ sudo apt-get install kubuntu-plasma5-desktop plasma-workspace-wallpapers

Optional, to remove the changes, do:

$ sudo apt-get install ppa-purge

$ sudo ppa-purge ppa:kubuntu-ppa/next

  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post14

Vad är en root? Och hur ska jag root?

Linux kommandonSkapad av Jörgen Halex mån, juli 21, 2014 12:09:00

Root-användaren liknar administratören under Windows en superuser. Han kan praktiskt taget allt han äga nästan alla filer på systemet och han kan redigera den enda användaren systemfiler som t.ex. sources.list som bara roten som kan vara en orsak till att Linux är så säkert.

För att komma nu att njuta av dessa rättigheter kan hittas på sudo funktionen Ubuntu är funktionen helt enkelt placeras framför det kommando du vill, när du nu, till exempel vill installera ett program måste du skriva följande i skalet:

sudo apt-get install (programnamn)

Då måste du ange lösenordet för root, som du anger när du installerar. Om du ändå vill utföra en åtgärd som kräver root-access du behöver inte ens ange lösenordet, men det sudo måste skrivas fortfarande före varje kommando! Jag personligen tycker att det är väldigt irriterande alltid sudo för att ordinera en handling där jag behöver root-rättigheter, så jag visar er nu hur du kan göra dig permanent till rooten.


sudo -s


Nu kommer du att bli tillfrågad om lösenord, ange lösenordet, är den normala skal till root skal.

ubuntu@ubuntu:~$ sudo -s
[sudo] password for ubuntu:
root@ubuntu:~#

Prompt bör nu ha ändrats så att ditt användarnamn är inte längre där utan rot. Så det är möjligt att känna igen uppmaningen om jag är i en rot skal.

Ett litet exempel, skulle kunna se ut din prompt:

[Användare] @ ubuntu så att han kan se ut i en rot skal: root @ ubuntu.

Det finns en kortare väg att bli root och faktiskt med Fu

Du har denna funktion, men bara ringa i livet som så:

sudo passwd root

På Ubuntu, ska du inte arbeta permanent i en rot skal faktiskt, så du måste ange lösenordet för root först för att aktivera "su", men som sagt jag tycker det är irriterande alltid sudo för att skriva före och sedan sudo-funktionen också är ett sätt att permanent rot vi kan också använda denna kortare metod.

När du kör det kommandot ovan bör se ut så här nu:

ubuntu@ubuntu:~$ sudo passwd root
Geben Sie ein neues UNIX Passwort ein:
Geben Sie das neue UNIX Passwort erneut ein:
passwd: Kennwort erfolgreich geändert
ubuntu@ubuntu:~$

Nu kan du "göra" också har en permanent root shell.

ubuntu@ubuntu:~$ su
Passwort:
root@ubuntu:/home/ubuntu#

Jag vill göra klart för slutsatsen några saker:

Om du som root gödsel kan ha ödesdigra följa systemet!

Om ingen asterisk används vid inmatning av lösenord, detta är inte en bugg, men ville ha det!

När kom du loggat in i ett skal som root, då detsamma gäller endast för detta skal session till din normala grafiska session har ingen effekt!

  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post13

Plasma 5: KDE-skrivbordet i ett nytt ljus

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex mån, juli 21, 2014 11:00:45

Med plasma 5 KDE-projektet har släppt sin nästa generations KDE-skrivbordet. Skrivbordet är baserad på en ny teknisk grund och har moderniserats med ett nytt tema.

Det finns nyheter i plasma 5 speciellt under huven: Med förändringen till Qt 5 visar plasma grafik utgång på OpenGL till. Med sin nya grafik stack skrivbordet lämnar nu grafiken hårdvara många uppgifter i montering av det grafiska gränssnittet. Detta för att säkerställa högre bildhastighet och smidigare videoskärm och därmed minska belastningen på processorn. Plasma 5 bygger på QML och använder KDE-biblioteken i de nyligen publicerade KDE Frame 5

Den här versionen för med Breeze med en ny, modern plasma Tema självbetitlade inklusive fönsterdekoration. Bättre kontrast och en tydligare typografisk utformning bör ge mer klarhet i design. Till och temat är i sin linda och inte kör igenom alla skrivbordsområden.

Reviderades också programstartaren: Förutom en nydesignad kick-Launcher är en programstartare med kicker längre vara i form av ett program menyer. När dialogrutan för snabb åtkomst av ett program KRunner har fått en ny QtQuick-baserat gränssnitt. Aktiviteter och widgets kan väljas i 5 plasma i en vertikal lista på den vänstra sidan av skärmen.

System delen av baren, har utvecklarna rensat ut lite, här är nu mindre irriterande popup-fönster och gjort snabbare övergångar mellan de olika funktionerna. Även stöd för högupplösta skärmar, har utvecklarna förbättrats, många delar av plasmaytan är nu att betrakta skärmstorlek och kan användas bättre.

Plasma 5 erbjuder för första gången som "Converged Workspace Shell" en yta för olika typer av enheter som kan växla mellan olika vyer. En touch-optimerade tablettytan, till exempel, skulle kunna bli en traditionell stationär, så snart som tangentbord och mus är ansluten. Funktionaliteten för att byta redan genomförts, men det finns än så länge med endast en plasma skrivbord visningsläge. I praktiken är det "Converged Workspace Shell" därför bara intressant när du lägger till nya visningslägen.

De KDE-program som har publicerats tillsammans med skrivbordsgränssnittet i KDE Software Collection (KDE SC), är inte längre en del av denna utgåva. De kommer att vidareutvecklas med utgångspunkt i KDE 4.

I plasma 5, har utvecklingsteamet från början fokuserat på kärnfunktioner skrivbordsgränssnittet. Inte alla funktioner i KDE 4.x har redan genomförts, men funktionaliteten kommer gradvis att växa. Utvecklarna räknar med några buggar, de vill fixa med månatliga uppdateringar. Andra funktioner för att ta in på hösten nästa utgåva.

Ausprobiereren kan vara plasma 5 med det levande systemet neon 5 baserat på Ubuntu. Källkoden är tillgänglig via KDE-projektets webbplats finns information om paket för distributioner egen wikisida

  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post12

Rootbehörighet för användare

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex mån, maj 12, 2014 15:56:05

På grund av en bugg i Linux-Kernel , ett enkelt användargränssnitt för att uppnå rootbehörighet . Felet har varit känt i över en vecka, men nu finns det en allmän exploit.

I Linux-Kernel är ett kritiskt säkerhetsproblem har upptäckts. Felet med namnet CVE - 2014-0196 , som ligger i den kod för pseudo -terminaler gör enkla användare att uppnå rootbehörighet. Under tiden, en exploit-kod i omlopp.

Upptäcktes felet av kärnutvecklare och Suse Jiri Slabý anställda. En kund hade Suse rapporterade initialt en krasch, efter närmare analys visade det sig att det var en kapplöpningseffekt i kärnan koden, som kan utnyttjas av illvilliga angripare.

Om två parallella processer som skriver till samma pseudo terminalen, kan det leda till ett buffertspill. Den felaktiga koden är i funktions n_tty_write ( ) i filen n_tty.c . Detta påverkar alla kärnversioner från 2.6.31 - RC3 till den senaste versionen 3.14.3 . Kärnversioner som använder GRSecurity patch, enligt dess utvecklare är inte intresserade av vad vi kan förstå och med egna prov.

Redan den 5 maj, hade Suse publicerat detaljer om felet. Den 12 maj publiceras av Matthew Daley på sändlistan oss- säkerhet, en exploit-kod med vilken felet kan utnyttjas trivialt. De utnyttjar bara fungerar på 64 - bitars system och kan i vissa fall leda till en krasch av systemet, så att administratörer inte ska köras på produktionssystem honom.

De Linux-distributioner Ubuntu och Fedora har redan gjort uppdateringar. Även Suse har upptäckt felet själv, det är uppenbarligen för systemet vid tidpunkten för denna artikel eller eventuella uppdateringar. För Debian finns det för närvarande fortfarande ingen uppdatering. Den officiella Linux-Kernel från kernel.org innehåller fix inte heller att utesluta användare som sammanställer sin egen Kernel måste ladda patch manuellt.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post11

Ubuntu 12.04.4 för gamla datorer

Allt om UbuntuSkapad av Jörgen Halex lör, maj 10, 2014 21:42:12

Ubuntu 12:04 LTS är mycket lämplig för användning på en tio år gammal baby, men den officiella installationsmedia satt en modern processor med PAE stöd framöver. Vi har satt ihop en alternativ installations-CD som levereras med äldre processorer klara .

Om du vill ändra med en riktigt gamla skatt från Windows till Linux, är man inför ett problem: kärnan i de flesta nuvarande Linux-distributioner kräver processorer med adresstillägg (PAE Physical Address Extension) . Dessutom har Canonical beslutat om införandet av Ubuntu 00:04 LTS (Long Term Support) att jag bara använda sin officiella installationsmediakärna , kräver PAE stöd i processorn .

Samtidigt, Ubuntus utvecklare en kärna för senare installation set men villig brunnen körs på processorer utan PAE -stöd. Ubuntu 12:04 är också möjligt att verka på sådana datorer, bara installationen släpar efter . Denna version kan beställas från It Lösningar it - Säkerhet Halex . Den standard kärnan uppdaterades i februari 2014 Ubuntu 12.04.4 ersattes av den nuvarande kärnan utan PAE tvång. Resultatet är till och med tillräckligt liten för att vara i kontrast till de ursprungliga media brända på en vanlig CD-skiva med 700 MB - bara äldre bärbara datorer ibland har inte ens DVD-enhet .

Ubuntu 00:04 LTS inte är igång åtminstone fram till april 2017 av utvecklarna med uppdateringar och säkerhetskorrigeringar . Så du är inte gewungen så snabbt att byta till en nyare version, även om mitten av april förväntas bli nästa LTS utgåvan kommer med Ubuntu 14:04 LTS . Lubuntu 12:04 var inte ett alternativ, eftersom det länge är inga fler säkerhetsuppdateringar för detta, och stödet för Xubuntu 12:04 redan slutar i början av 2015, så att detta system inte kom i fråga. Det finns också för Ubuntu 12.04.4 , den jämförelsevis smal 2D- versionen av skrivbordet Unity , så att enighet kan säkert använda på äldre datorer .

För att använda vår erbjuds CD image, bränna den enkelt med hjälp av ett program som ImgBurn (Windows) eller Brasero ( Linux ) på en tom CD och starta datorn från denna CD . För netbook utan en optisk enhet, kan du installera med boot media skapare på ett USB-minne CD- image utan även på Windows med Programmen Unetbootin eller Rufus och Linux .

Den efterföljande installationen kräver ingen speciell kunskap; ges om 10 GB är gratis på din hårddisk, Ubuntu ger dig även snabb att installera systemet i tillägg till Windows, så du kan välja i början mellan Ubuntu och Windows i framtiden.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post10
Nästa »