Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Linux Foundation grundades Open Plattform för NFV

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex ons, oktober 01, 2014 10:44:16
Linux Foundation grundades Open Plattform för NFV

Att utveckla en öppen plattform för virtuella nätverksfunktioner Linux Foundation har etablerat OPNFV. Den bygger på befintliga utvecklingen och har ett nära samarbete med ETSI tillsammans.

Med det nya projektet, en öppen plattform för nätverksfunktioner Virtualisering (OPNFV) Linux Foundation träffar ökande virtualisering av nätverk. I detta fall bör plattformen erbjuda företag en miljö att byta sådana funktioner och samordna utvecklingen. Standarder bör inte definiera projektet, men det har ett nära samarbete med NFV ISG (industri Specifikation grupper) av ETSI (European Telecommunications Standards Institute) tillsammans.

Syftet med referensplattform kommer att vara ett system som kombinerar tillförlitlighet med hög prestanda och låg strömförbrukning. Dessutom bör utvecklare kunna integrera befintliga öppen källkod NFV bättre. Endast om det finns luckor i infrastrukturen finns, de vill inte att falla tillbaka på äldre projekt. Nya komponenter kommer att visas under Apache 2.0-licensen.

Styrelsen och tekniska styrkommittén (TSC) styr initiativet, dess medlemmar kommer från HP, AT & T, Dell och China Mobile. Andra stora It-företag som Cisco och Intel är involverade i projektet.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post17

Plasma 5: KDE-skrivbordet i ett nytt ljus

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex mån, juli 21, 2014 11:00:45

Med plasma 5 KDE-projektet har släppt sin nästa generations KDE-skrivbordet. Skrivbordet är baserad på en ny teknisk grund och har moderniserats med ett nytt tema.

Det finns nyheter i plasma 5 speciellt under huven: Med förändringen till Qt 5 visar plasma grafik utgång på OpenGL till. Med sin nya grafik stack skrivbordet lämnar nu grafiken hårdvara många uppgifter i montering av det grafiska gränssnittet. Detta för att säkerställa högre bildhastighet och smidigare videoskärm och därmed minska belastningen på processorn. Plasma 5 bygger på QML och använder KDE-biblioteken i de nyligen publicerade KDE Frame 5

Den här versionen för med Breeze med en ny, modern plasma Tema självbetitlade inklusive fönsterdekoration. Bättre kontrast och en tydligare typografisk utformning bör ge mer klarhet i design. Till och temat är i sin linda och inte kör igenom alla skrivbordsområden.

Reviderades också programstartaren: Förutom en nydesignad kick-Launcher är en programstartare med kicker längre vara i form av ett program menyer. När dialogrutan för snabb åtkomst av ett program KRunner har fått en ny QtQuick-baserat gränssnitt. Aktiviteter och widgets kan väljas i 5 plasma i en vertikal lista på den vänstra sidan av skärmen.

System delen av baren, har utvecklarna rensat ut lite, här är nu mindre irriterande popup-fönster och gjort snabbare övergångar mellan de olika funktionerna. Även stöd för högupplösta skärmar, har utvecklarna förbättrats, många delar av plasmaytan är nu att betrakta skärmstorlek och kan användas bättre.

Plasma 5 erbjuder för första gången som "Converged Workspace Shell" en yta för olika typer av enheter som kan växla mellan olika vyer. En touch-optimerade tablettytan, till exempel, skulle kunna bli en traditionell stationär, så snart som tangentbord och mus är ansluten. Funktionaliteten för att byta redan genomförts, men det finns än så länge med endast en plasma skrivbord visningsläge. I praktiken är det "Converged Workspace Shell" därför bara intressant när du lägger till nya visningslägen.

De KDE-program som har publicerats tillsammans med skrivbordsgränssnittet i KDE Software Collection (KDE SC), är inte längre en del av denna utgåva. De kommer att vidareutvecklas med utgångspunkt i KDE 4.

I plasma 5, har utvecklingsteamet från början fokuserat på kärnfunktioner skrivbordsgränssnittet. Inte alla funktioner i KDE 4.x har redan genomförts, men funktionaliteten kommer gradvis att växa. Utvecklarna räknar med några buggar, de vill fixa med månatliga uppdateringar. Andra funktioner för att ta in på hösten nästa utgåva.

Ausprobiereren kan vara plasma 5 med det levande systemet neon 5 baserat på Ubuntu. Källkoden är tillgänglig via KDE-projektets webbplats finns information om paket för distributioner egen wikisida

  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post12

Rootbehörighet för användare

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex mån, maj 12, 2014 15:56:05

På grund av en bugg i Linux-Kernel , ett enkelt användargränssnitt för att uppnå rootbehörighet . Felet har varit känt i över en vecka, men nu finns det en allmän exploit.

I Linux-Kernel är ett kritiskt säkerhetsproblem har upptäckts. Felet med namnet CVE - 2014-0196 , som ligger i den kod för pseudo -terminaler gör enkla användare att uppnå rootbehörighet. Under tiden, en exploit-kod i omlopp.

Upptäcktes felet av kärnutvecklare och Suse Jiri Slabý anställda. En kund hade Suse rapporterade initialt en krasch, efter närmare analys visade det sig att det var en kapplöpningseffekt i kärnan koden, som kan utnyttjas av illvilliga angripare.

Om två parallella processer som skriver till samma pseudo terminalen, kan det leda till ett buffertspill. Den felaktiga koden är i funktions n_tty_write ( ) i filen n_tty.c . Detta påverkar alla kärnversioner från 2.6.31 - RC3 till den senaste versionen 3.14.3 . Kärnversioner som använder GRSecurity patch, enligt dess utvecklare är inte intresserade av vad vi kan förstå och med egna prov.

Redan den 5 maj, hade Suse publicerat detaljer om felet. Den 12 maj publiceras av Matthew Daley på sändlistan oss- säkerhet, en exploit-kod med vilken felet kan utnyttjas trivialt. De utnyttjar bara fungerar på 64 - bitars system och kan i vissa fall leda till en krasch av systemet, så att administratörer inte ska köras på produktionssystem honom.

De Linux-distributioner Ubuntu och Fedora har redan gjort uppdateringar. Även Suse har upptäckt felet själv, det är uppenbarligen för systemet vid tidpunkten för denna artikel eller eventuella uppdateringar. För Debian finns det för närvarande fortfarande ingen uppdatering. Den officiella Linux-Kernel från kernel.org innehåller fix inte heller att utesluta användare som sammanställer sin egen Kernel måste ladda patch manuellt.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post11

Ubuntu ge är systemd preferens

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex tis, februari 18, 2014 10:12:15

Ubuntu ge är systemd preferens

Det initsystem Upstart kommer troligtvis att försvinna från Ubuntu distributionen, men Mark Shuttleworth har stora bitar på Ubuntu egen utveckling. Eftersom Debians team samt andra Linux -projekt har valt systemd, kommer nu även Ubuntu införa initsystem systemd. Hittills satte Ubuntu med Upstart här på vår egen utveckling. Men Canonical grundare Mark Shuttleworth sade i en blogg som du måste besegra, ”värdigt” att acceptera. Shuttleworth syftade på beslutet att systemd, som tidigare träffat den tekniska kommittén för utvecklare av Debian Linux-distributionen. Här systemd satt i slutet, trots samma antal röster mot Upstart igenom - om bara för att, i händelse av lika röstetal, den röst som ordföranden dubbel räknas och som röstade för systemd. För Ubuntu detta beslut, dock är svår att ignorera, eftersom operativsystemet Ubuntu är baserat på Debian. Det lämnades in i delar bistert präglas av bitterhet om att ersätta den föråldrade initsystem med en mer samtida. Den första processen i systemet init börjar traditionellt alla andra processer. Den första processen med process nummer ett (” PID 1 ”) hanterar start - up rutiner samt stänga av systemet. Ser tillbaka, berömde Shuttleworth Upstart för stabilitet och för att ha fört Ubuntu stora fördelar och konkurrensfördelar. Ändå togs beslutet för systemd, och som en viktig medlem av Debian - Ubuntu familj kommer att godkänna det. ”Jag ska till medlemmarna i Ubuntu gemenskapen begära att effektivt genomföra detta beslut, så att vi snabbt och säkert kan ta med Ubuntu som systemd i Debian, " meddelade han. I nästa Ubuntu LTS 14:04 vilkas publicering är beror i april, den interna utvecklingen Upstart kommer att fungera som init -systemet. Emellertid förväntar Shuttleworth införandet av systemd i Ubuntu som framkallare alternativ när det har ett tillförlitligt sätt integreras i Debian. Standarden det borde vara, så snart den " når en betrodd tjänstekvalitet som matchar den existerande init" . Även om Ubuntu och Canonical hans sponsor avsevärt främja Linux utveckling, hävdade den Canonical grundare, ta dem men av andra verk ändringar. Han postulerade också ett tydligt anspråk på ledarskapet i sin egen plattform i form av utmaningar: " I dag fokuserar vi på molnet och på mobilen, och vi bär GNU/Linux på båda fronter tydligt på.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post6

Ubuntu lucka

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex fre, januari 31, 2014 23:53:08

Ubuntu lucka, ännu mer komprometterade e-post, svar från offensiv säkerhet, en Unicorn premie för EMET dataintrång, RAM - bara Metasploits och förlusten av @ N.

Ett fel i Linux- användare kan skriva till godtyckligt minne och potentiellt uppnå rootbehörighet. Hon gapar i den binära gränssnitt (ABI) x32, som har funnits sedan kernel 3.4 . På de flesta distributioner, är ABI inte aktiv, men det finns en framstående undantag: Ubuntu . En matchande utnyttja det finns ännu inte, men en kärnuppdatering.

BSI får konkurrens. Den leakdb att avslöja komprometterade e - postadresser. Som med BSI man är dock inte mycket smartare, om ansökan med " post hittas . ”besvaras. Man kan dock också söka efter lösenords hashar som fb7f8b3ae8d887bbd7ce94a584ac3104. Och e - post phishing inte är tänkt . " Vi är de goda " säger operatören . Nåväl.

Offensive Security, företaget bakom Kali Linux och Backtrack , har ( Fråga mig något ) som en del av en AMA att be Reddit gemenskapen .

GitHub har en bugg bounty program lanseras i livet kommer att belönas i samband med sårbarhets upphittare med upp till $ 5000 . Hela US $ 150 000 , kan du rensa på årets Pwn2Own tävling. Man måste överlista emellertid bl.a. Microsoft utnyttja Killer EMET. Men den förväntade initiatorn inte verkligen försöker sålla bland sådan enhörning bland bedrifter . Andra kontanter utmärkelser vajande i flera andra kategorier.

Metasploit kan även använda Firefox en privilegierad avlägsna skal öppna på måldatorn nu - och utan att orsaka en EXE landar på systemet, vilket gör det svårt att upptäcka. Detta fungerar endast i kombination med gamla versioner av Firefox eller efter installation av en specialskriven webbläsartillägg .

Om en kidnappad på GoDaddy domän har en cyber utpressare påstås den skarpa, korta Twitter handtag @ N tillskansa sig , som bör vara värt $ 50.000. Förutsatt hjälp medan Paypal hotline , som sägs ha berättat om de nödvändiga fyra sista siffrorna i kreditkortsnumret . Även om det inte är korrekt: Om domän kapning stulna postdomäner är en verklig risk  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post5

Ubuntu Edge misslyckades

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex tor, januari 23, 2014 08:56:11

Ubuntu Edge misslyckades - Canonical yttrar sig

Mycket ambitiös $ 32 000 000 söktes - i slutändan kom bara $ 12 000 000 tillsammans. Canonical ser den misslyckade finans Ubuntu Edge men inte som ett slöseri med tid.

Ubuntu Edge var en Smartphone projekt av superlativ på flera sätt. Med 4 GB RAM, 128 GB minne och dubbla operativsystem, nämligen Ubuntu mobila operativsystem och Android, det var mer än bara ovanligt. Samtidigt ovanligt var hur mycket pengar som Canonical ville samla för produktion på kicken alternativa Indiegogo, med 32 miljoner dollar. För en månad, hade entusiastiska fans tid, Canonical ge henne pengar så att Ubuntu Edge kan byggas. Vem gav $ 600, vilket utlovades en av de färdiga smartphones. Däremot har tidsfristen löpt ut, misslyckades projektet. I stället för de förväntade $ 32 000 000 hade varit tillsammans bara ta sig runt 12 miljoner. Vad som händer med pengarna? Supportrarna få den tillbaka, Canonical får behålla ett öre. Inte ens en efterföljande nedgradering av målet och byggandet av en modifierad Edge är möjlig. Canonical skulle förbli bara början på en ny kampanj.

Nu meddelar Canonical till den misslyckade åtgärden till ord. De har slagit rekord och var samtalsämne runt om i världen. Med $ 12 809 906 har du satt ett världsrekord för crowdfunding. Nästan 20 000 supportrar hade trott på Edge, som inte bara individer utan även företag. Så ensam Bloomberg LP har gett $ 80 000, många mindre företag dollar per 7 000. Canoncial skulle vilja ta tillfället i akt uttryckligen för supportrarna. De tack för Canonical gäller även de många frivilliga som har gjort känt kampanjen. De största hjälpare ville tacka dig personligen .

Den största vinnaren av åtgärden, säger Canonical är Ubuntu. Operativsystemet har fått mycket uppmärksamhet och kommer att bidra till ytterligare Ubuntu smartphones som kommer 2014. Genom att vidta åtgärder som du har lyckats övertyga många mobiloperatörer att ha ett öga på temat Ubuntu och smartphones. Oavsett om de skulle starta en andra kampanj, lämnar Canonical - men utesluter inte det. Artikeln avslutas med påståendet att alla supportrar för att få sina pengar via PayPal inom fem arbetsdagar tillbaka.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post4

Valve chefen säger: Linux viktigare i framtiden för gamers

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex tis, september 17, 2013 20:59:53

I sitt tal vid LinuxCon Nordamerika har Gabe Newell, VD på Valve Software, upprepar vikten av Linux för spelvärlden. Det Newell är väl medveten om att andelen Linux spelare flyttar till mindre än en procent, oavsett om man ser till antalet spelare som spelade minuter eller den inkomst som genereras. Ändå är Newell övertygad om att Linux är framtiden för gaming.

Hur Valve Linux vill föra in i vardagsrummet, kommer nästa vecka redan att tillkännages. Då Newell kommer att ge ytterligare information om hårdvara, kommer att uppnå detta mål genom ventilen. För några månader sedan Valve hade en Linux-baserad spelkonsol som Steam Box tillkännages. Av detta var med Newells keynote men inte uttryckligen nämns.

  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post2

Warning: OpenX Ad Server contains a back door

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex tis, augusti 06, 2013 20:13:47

The current version of OpenX Ad Server software contains a backdoor through which an attacker can inject and execute arbitrary PHP code in the server. The previously unknown backdoor code can be found in the download package of the current version of OpenX 2.10 and is used for acute attacks.
OpenX is an open source software for the delivery of advertising materials. In a "routine check" Display a server heise Security reader Heiko Weber discovered strange log entries, the analysis of the discovery of a backdoor in source code led OpenX. He informed heise Security, we could understand his observations and reported the situation on Monday morning, the Security contact of the OpenX team. However, so far no reaction was. The H Security also informed of CERT-Bund explained that you can confirm the presence of the backdoor.
The backdoor can be found in the download archive server OpenX - both in openx-2.8.10.zip and in the tgz and the bz2 version. It is not yet known which versions may also be affected, nor how the code got there. However, the back door is already a download from November 2012, so it must have been at least three quarters of a year unnoticed online.
Who administers a OpenX server itself can track the backdoor code with the following command:
place. .-Name \ * js-exec grep-l '? <Php' {} \;
If the reports a file name, it is a JavaScipt file containing interspersed with comments obfuszierten PHP code:
this.each (function () {l = flashembed (this, k, j)} <? php / * if (s)
{JQuery.tools jQuery.tools = | | {version:
{}}; JQuery.tools.version.flashembed = '1 .0.2 ';
. * / $ J = 'ex' / ** / 'plode' / * if (this.className ...
The file is activated by a call to require_once (), which can be triggered using the exact URL from the outside, it is contained in a zip archive, which is dated 12.9.2012:
openx-2.8.10/etc/plugins/openXVideoAds.zip
md5: 6b3459f16238aa717f379565650cb0cf
The package is unpacked apparently in a normal installation. On the server being analyzed, the burglars used the back door to store a PHP shell in / www / images / debugs.php, then they had full access to the server. Their entries in the log file ultimately led to the discovery.
Who manages an affected server, should take this immediately and make a detailed analysis of the log files. Once the OpenX team responds, we will publish more information.
A few months ago, the BSI had warned of massive attacks in which unknown attempted to infect the visitors of web pages display with Trojans. Many of the observed servers deliver up the malicious advertising, ran with OpenX. A backdoor in the current version this can be displayed in a new light.
7:50 Update 06/08/2013: The OpenX security team has confirmed that it has removed the affected files from the server and working on an official advisory.  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post1
Nästa »