Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Ubuntu lucka

Linux NyheterSkapad av Jörgen Halex fre, januari 31, 2014 23:53:08

Ubuntu lucka, ännu mer komprometterade e-post, svar från offensiv säkerhet, en Unicorn premie för EMET dataintrång, RAM - bara Metasploits och förlusten av @ N.

Ett fel i Linux- användare kan skriva till godtyckligt minne och potentiellt uppnå rootbehörighet. Hon gapar i den binära gränssnitt (ABI) x32, som har funnits sedan kernel 3.4 . På de flesta distributioner, är ABI inte aktiv, men det finns en framstående undantag: Ubuntu . En matchande utnyttja det finns ännu inte, men en kärnuppdatering.

BSI får konkurrens. Den leakdb att avslöja komprometterade e - postadresser. Som med BSI man är dock inte mycket smartare, om ansökan med " post hittas . ”besvaras. Man kan dock också söka efter lösenords hashar som fb7f8b3ae8d887bbd7ce94a584ac3104. Och e - post phishing inte är tänkt . " Vi är de goda " säger operatören . Nåväl.

Offensive Security, företaget bakom Kali Linux och Backtrack , har ( Fråga mig något ) som en del av en AMA att be Reddit gemenskapen .

GitHub har en bugg bounty program lanseras i livet kommer att belönas i samband med sårbarhets upphittare med upp till $ 5000 . Hela US $ 150 000 , kan du rensa på årets Pwn2Own tävling. Man måste överlista emellertid bl.a. Microsoft utnyttja Killer EMET. Men den förväntade initiatorn inte verkligen försöker sålla bland sådan enhörning bland bedrifter . Andra kontanter utmärkelser vajande i flera andra kategorier.

Metasploit kan även använda Firefox en privilegierad avlägsna skal öppna på måldatorn nu - och utan att orsaka en EXE landar på systemet, vilket gör det svårt att upptäcka. Detta fungerar endast i kombination med gamla versioner av Firefox eller efter installation av en specialskriven webbläsartillägg .

Om en kidnappad på GoDaddy domän har en cyber utpressare påstås den skarpa, korta Twitter handtag @ N tillskansa sig , som bör vara värt $ 50.000. Förutsatt hjälp medan Paypal hotline , som sägs ha berättat om de nödvändiga fyra sista siffrorna i kreditkortsnumret . Även om det inte är korrekt: Om domän kapning stulna postdomäner är en verklig risk  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post5