Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Steg för steg till Linux Webadmin

Linux solutionsSkapad av Jörgen Halex ons, mars 12, 2014 11:04:27

Steg för steg till Linux Webadmin

Är Linux som ett operativsystem server är det första valet . För din egen webbserver, behöver du bara installera några ytterligare programpaket som orsakar servern till Internet . Artikeln visar hur det går till .

Linux har en marknadsandel på över 60 procent, det föredragna operativsystem för webbservrar . Extrapolera serverliknandeenheter såsom NAS eller DSL -router till, är marknadsandelen ännu högre . Skälen: Linux-server kan vara några extra licenskostnader för att fungera, Linux-system körs på ett tillförlitligt och med låga underhållskostnader, och innehållshanteringssystem (CMS) som Wordpress, Joomla eller Drupal sätts upp snabbare än om Windows .

Om du vill köra en webbserver eller e-postserver, har du två val: Du kan tillåta åtkomst via Internet till en server som är i ditt eget hem . Detta kan vara en PC, en NAS eller en mini - PC Raspberry Pi som Eller hyr en server hos ett webbhotell . Vad som erbjuds, hur du ställer in en webbserver och hur du installerar ett CMS, visar denna artikel .

Aktivera din PC för att leverera webbsidor, måste du installera en HTTP-server som Apache . Dessutom är innehållshanteringssystem, PHP och My SQL som krävs för de flesta .

Att sätta upp en webbserver på din hemdator

Det enklaste sättet att få en hemsida på internet, är en Linux-server i dina egna fyra väggar. Du kan använda den nya Linux-dator som du använder redan är. Detta har dock sedan att köra hela dagen, så att dina webbplatser är alltid tillgängliga. Standard PC med en strömförbrukning på 100 watt eller mer är ogynnsamma för elräkningen. Bärbara datorer och minidatorer såsom Raspberry Pi är mer ekonomiskt.

Installera serverprogrammet: att din dator för att leverera webbsidor, behöver du en HTTP-server. Under Linux, kommer de flesta av Apache HTTP-server användas. De flesta innehållshanteringssystem behöver också skriftspråket PHP och My SQL-databas. För att installera nödvändiga paket, antingen via programvaran ledningen av Linux-distributionen eller i ett terminalfönster:

sudo apt-get install apache2 php5

php5-mysql mysql-server open

ssh-server

Installera sedan men med sudo apt - get install phpmyadmin den administrativa verktyg för My - SQL-databaser . Vissa innehållshanteringssystem kan behöva ytterligare paket, som Perl eller Pyton . Information finns det i aktuellt installationsanvisning.

För att testa installationen skriver http://localhost i webbläsaren. Du kommer då att se standardsidan för webbservern Apache med meddelandet " det works! ".

Ta hem servern till internet

Enheter i det lokala nätverket skyddas av brandväggen innan åtkomst till Internet . Därför måste du ställa in dina DSL-router Port Forwarding på din Linux- dator . Hitta detta i routerns konfiguration för nyckelord som " port forwarding " eller "Aktier" . I Fritzbox hittar du inställningarna under " Internet - > Aktier" på " Port Forwarding " fliken . Konfigurera routern att vidarebefordra förfrågningar på port 80 (HTTP) för att vidarebefordras till din server .

När servern är redan nås via Internet på den externa IP- adressen till de DSL-router . Men eftersom förändringar var 24 timmar, oftast som är IP- adressen till de DSL-router inte särskilt bekväma . Vissa leverantörer erbjuder en tilläggsavgift, en fast IP-adress . Ett gratis alternativ är dynamiska DNS-tjänster . Här får du en fast adress i form av en sub - domän för ditt ändra IP , för my exempel adress.dyndnsanbieter.xx . De flesta routrar kan konfigureras så att de automatiskt meddela önskad Dyn - DNS-tjänster efter varje uppringd den nya IP-adressen .

Om du föredrar en individuell adress, kan du registrera den på ett webbhotell för bara några eurocent per månad . Den Hoster ser då ett automatiskt vidarebefordrar din egen domän till IP -adress eller den adress där servern kan nås .

Att hitta rätt webbhotell

Ett webbhotell ger dig utrymme på en server i sitt datacenter . I det enklaste och billigaste fallet här kan bara lagra statiska HTML-sidor . Om du vill ha mer, men ändå inte vill ta itu med operativsystemet kommer åt en webbsida eller webbplats byggmästare . Här kan du välja mellan mallar för din webbplats och denna person förändring inom vissa gränser .

Vem behöver fler funktioner och prestanda, eller vill välja och konfigurera Linux-system för sig , åtkomst till en virtuell server . Virtuella servrar kan köpas för under 10 euro i månaden . Flera användare delar på hårdvaran, men tillgängligt minne och övergripande systemhantering brukar garanteras . För de flesta leverantörer, kan du välja mellan flera Linux-system under installationen . Du har full root-access och kan ställa upp på den virtuella servern som du vill . För konfigurering med en lätt - browser - baserat gränssnitt, eller du arbetar via en SSH -anslutning i Terminal-fönstret .

Ännu mer makt, det finns dedikerade servrar (”root -server " ) . Detta är tillgängligt för dig och exklusiv användning . Erbjudanden är tillgängliga från 30 euro per månad . Konfiguration och tillträde sker som för en virtuell server via webbläsaren eller en SSH -anslutning . Skötsel och underhåll av servern (” Manager Server ”) kan också lämnas till värden för cirka 100 euro i månaden .

Viktiga extrafunktioner: Vid valet av hosting paket du bör kontrollera de funktioner som erbjuds exakt . Var särskilt uppmärksam på funktioner som hjälper dig på en felaktig konfiguration av virtuell eller dedikerad server . Det bör finnas minst ett nödsystem att du börjar med problem, och du kan reparera det installerade systemet . Användbara är också en återställningskonsol som fortfarande kommer att ge tillgång till systemet, när ingen mer nätverksanslutning är tillgänglig . Vissa hosters backup -och- återställningsfunktioner är redan inkluderade i priset .

Se också till att avtalstider och uppsägningstider . För billiga erbjudanden för nya kunder, är uppsägningen ofta möjligt först efter sex eller 12 månader . Finns det under begreppet bättre hosting paket, övergången är dock, i alla fall inte så lätt . Systemet från en säkerhetskopia för att transportera till den nya servern är tidskrävande, på olika konfigurations hårdvara steg krävs ofta . Det är oftast snabbare att installera om systemet och sedan återställa de program och databaser .

Installera Content Management System

Installationen av alla system för innehållshantering är likartad . Du laddar ner installationspaketet från leverantören av programvaran och extrahera filerna på servern . Eller du kan överföra filer via FTP eller webben front - end server . Då måste du antingen redigera eller skapa en konfigurationsfil . I många CMS är det också tillräckligt att åberopa hemsidan eller en specifik installation webbadress . En installationsguide kommer sedan att guida dig genom den fortsatta processen .

I det följande beskriver vi exempel på bloggsystemet Wordpress, till exempel intäkterna installation . Vi förutsätter att du installerar Wordpress på en virtuell dedicerad eller en dedikerad server hemma, som paketen som i - installeras enligt beskrivningen > punkt 1 .

1 Skapa en databas för Wordpress . Gör detta, ring webbläsaren Http :/ / MinaDomain.xx / phpmyadmin på . Ställ in webbadressen för att matcha din konfiguration . Logga in på php My Admin som användaren " root " med det lösenord som du ställt in i My SQL- installationen . Gå till ”databaser”, tryck på " Skapa ny databas " under namnet på databasen, till exempel " Wordpress " och klicka på " Skapa " .

2 Ladda ner den tyskspråkiga Wordpress -paketet från http://wpde.org . Packa upp zip-filen och öppna den inkluderade filen " wp - config - sample.php " i en textredigerare . I avsnittet under " MySQL Inställningar" anger du anslutningsinformationen för databasen . " Database_name_here " ersätt med databasnamnetsom du valde i steg 1 . För " username_here " och " password_here " anger samma kombination av användarnamn och lösenord som du använde i steg 1 för att logga in till phpMyAdmin . Under ”säkerhetsnyckel” anger du de värden du om https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/erzeugen . Spara filen som " wp - config.php " i samma katalog .

3 Kopiera Wordpress filer på servern som att " / var / www / " att alla filer och mappar finns i rotkatalogen . Stigen är giltigt för Debian , Ubuntu eller Linux Mint . Andra system kan använda andra kataloger .

4 Ring i webbläsaren http://MeinDomain.de/wp-admin/install.php . Ställ in webbadressen för att matcha din konfiguration, och följ sedan anvisningarna i guiden . Sedan loggar du in på din Wordpress blogg och lägga till nytt innehåll . Om admin-gränssnittet och " Design - > Teman installera " , kan du anpassa utseendet på din blogg för sig . Andra funktioner, se " Plugin - > Install " .

Flytta till Content Management System

Det finns situationer som gör en omlokalisering av CMS som krävs, till exempel om du har installationen utförts först hemma och nu, men väljer ett webbhotell erbjudande, eller om du byter webbhotell . I princip är det inte svårt . Du behöver bara kopiera installationskatalogen och databasen på den andra servern i grunden . Svårigheterna är i detaljerna, som i konfigurationsfilerna och i databasen URL är åtminstoneplaceras under vilken din server var tidigare uppnås . I vissa fall finns det andra vägar som inte längre gäller till den nya servern .

I en Wordpress- installation, gör så här: Ring på din hittillsvarande server phpMyAdmin i din webbläsare . Välj på vänster sida av Wordpress databas med ett klick . Gå till ”Export” och klicka på ”OK” . För att ladda ner en SQL -fil med innehållet i databasen . Öppna SQL- filen i en textredigerare . Ersätt alla förekomster av den tidigare URL med adressen till den nya webbservern. På den nya servern, skapar du en databas som beskrivs i punkt 4, steg 1 . Markera databasen i phpMyAdmin , och gå till " Importera " . Ange tidigare exporterade filen via " Välj fil " och klicka på ”OK” . Kopiera sedan alla filer från föregående Wordpress installation till den nya servern . Öppna sedan filen " wp - config.php " i en editor och ändra anslutningsinformationen för databasen, enligt beskrivningen i punkt 4 .

Tips: Använd ”Exportera” i phpMy Admin gör varje databas snabbt säkerhetskopiera och återställa ”Importera” . Tidigare uppdateringar till CMS eller plugin-program , bör du alltid skapa en sådan säkerhetskopia .

Huvud webbhotell typer

• Webbadress: Webben värd en domän registrerat i ditt namn och ser till att vidarebefordran till en server . Space och andra tjänster finns det inte där .

• Kostnad: oftast bara några kronor per månad.

• webbplats bygglåda: Du får en domän och utrymme på en webbserver . För din webbplats du väljer en viss konstruktion . Den enskilda interventions alternativ är begränsade .

• Webbhotell (virtuell server): Din webbserver är uppdelad i ett virtuellt hårdvaruvarusystem med andra användare, men kan vara flexibel som alla Linux-server för att konfigurera . Paketet flera domäner är vanligtvis ingår . För platser med många besökare kan orsaka flaskhalsar . Kostnad: från 10 € per månad .

• Dedikerad server (” root " -server ): Du hyr en egen server i centrum av en återförsäljare som kan vara exklusivt tillgängliga data .

• Cloud server: Om dedikerade servrar för särskilda åtgärder inte räcker, kan du skapa virtuella servrar Boka tillfälliga och flexibla för att en molnserver:  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post7