Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Lätt att kringgå låsskärmen i Ubuntu 14.04

Allt om UbuntuSkapad av Jörgen Halex mån, april 28, 2014 21:44:38
Lätt att kringgå låsskärmen i Ubuntu 14.04

Ubuntus utvecklare har ett säkerhetshål i låsskärmen i sin skrivbordsmiljö Unity stängd . Problemet gällde just släppt version Ubuntu 14:04 LTS och ledde till låsskärmen igång igen i olåst tillstånd efter en krasch .

En angripare skulle kunna provocera med cirka 30 sekunders trycka på Enter, och sedan en krasch, sedan gå till skrivbordet på ett system utan registrering . Hur Ubuntus utvecklare Adam Conrad påpekar, är den svaga punkten särskilt pinsamt eftersom en sådan tjänst som låsskärmen aldrig ska som standard startar i oprioriterade tillstånd . ”Krascher hända”, säger Conrad i diskussionen om buggar på Launchpad, " men det omstart i olåst tillstånd är nästan oförlåtligt och vi borde fixa först. ”

En dag efter den första anmälan av problemet, har sårbarheten rätats med en uppdatering . Under tiden bör också delas ut till alla drabbade versioner av Ubuntu uppdateringen . Men användarna har utvecklarna i samma diskussion om andra problem med låsskärmen ut obehöriga kan också ge tillgång till skrivbordet  • Kommentarer(0)//linux-ubuntu.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post8