Linux Ubuntu

Linux Ubuntu

Linux Ubuntu an more

Linux Ubuntu News and help

Ubuntu 12.04.4 för gamla datorer

Allt om UbuntuSkapad av Jörgen Halex lör, maj 10, 2014 21:42:12

Ubuntu 12:04 LTS är mycket lämplig för användning på en tio år gammal baby, men den officiella installationsmedia satt en modern processor med PAE stöd framöver. Vi har satt ihop en alternativ installations-CD som levereras med äldre processorer klara .

Om du vill ändra med en riktigt gamla skatt från Windows till Linux, är man inför ett problem: kärnan i de flesta nuvarande Linux-distributioner kräver processorer med adresstillägg (PAE Physical Address Extension) . Dessutom har Canonical beslutat om införandet av Ubuntu 00:04 LTS (Long Term Support) att jag bara använda sin officiella installationsmediakärna , kräver PAE stöd i processorn .

Samtidigt, Ubuntus utvecklare en kärna för senare installation set men villig brunnen körs på processorer utan PAE -stöd. Ubuntu 12:04 är också möjligt att verka på sådana datorer, bara installationen släpar efter . Denna version kan beställas från It Lösningar it - Säkerhet Halex . Den standard kärnan uppdaterades i februari 2014 Ubuntu 12.04.4 ersattes av den nuvarande kärnan utan PAE tvång. Resultatet är till och med tillräckligt liten för att vara i kontrast till de ursprungliga media brända på en vanlig CD-skiva med 700 MB - bara äldre bärbara datorer ibland har inte ens DVD-enhet .

Ubuntu 00:04 LTS inte är igång åtminstone fram till april 2017 av utvecklarna med uppdateringar och säkerhetskorrigeringar . Så du är inte gewungen så snabbt att byta till en nyare version, även om mitten av april förväntas bli nästa LTS utgåvan kommer med Ubuntu 14:04 LTS . Lubuntu 12:04 var inte ett alternativ, eftersom det länge är inga fler säkerhetsuppdateringar för detta, och stödet för Xubuntu 12:04 redan slutar i början av 2015, så att detta system inte kom i fråga. Det finns också för Ubuntu 12.04.4 , den jämförelsevis smal 2D- versionen av skrivbordet Unity , så att enighet kan säkert använda på äldre datorer .

För att använda vår erbjuds CD image, bränna den enkelt med hjälp av ett program som ImgBurn (Windows) eller Brasero ( Linux ) på en tom CD och starta datorn från denna CD . För netbook utan en optisk enhet, kan du installera med boot media skapare på ett USB-minne CD- image utan även på Windows med Programmen Unetbootin eller Rufus och Linux .

Den efterföljande installationen kräver ingen speciell kunskap; ges om 10 GB är gratis på din hårddisk, Ubuntu ger dig även snabb att installera systemet i tillägg till Windows, så du kan välja i början mellan Ubuntu och Windows i framtiden.  • Kommentarer(0)