Windows XP

Windows XP

Windows XP slutar

Alla lösningar för en framgångsrik byte

Ubuntu 12.04.4 för gamla datorer

Vad kan jag göra?Posted by Jörgen Halex Sat, May 10, 2014 21:56:40

Ubuntu 12:04 LTS är mycket lämplig för användning på en tio år gammal baby, men den officiella installationsmedia satt en modern processor med PAE stöd framöver. Vi har satt ihop en alternativ installations-CD som levereras med äldre processorer klara .

Om du vill ändra med en riktigt gamla skatt från Windows till Linux, är man inför ett problem: kärnan i de flesta nuvarande Linux-distributioner kräver processorer med adresstillägg (PAE Physical Address Extension) . Dessutom har Canonical beslutat om införandet av Ubuntu 00:04 LTS (Long Term Support) att jag bara använda sin officiella installationsmediakärna , kräver PAE stöd i processorn .

Samtidigt, Ubuntus utvecklare en kärna för senare installation set men villig brunnen körs på processorer utan PAE -stöd. Ubuntu 12:04 är också möjligt att verka på sådana datorer, bara installationen släpar efter . Denna version kan beställas från It Lösningar it - Säkerhet Halex . Den standard kärnan uppdaterades i februari 2014 Ubuntu 12.04.4 ersattes av den nuvarande kärnan utan PAE tvång. Resultatet är till och med tillräckligt liten för att vara i kontrast till de ursprungliga media brända på en vanlig CD-skiva med 700 MB - bara äldre bärbara datorer ibland har inte ens DVD-enhet .

Ubuntu 12:04 LTS inte är igång åtminstone fram till april 2017 av utvecklarna med uppdateringar och säkerhetskorrigeringar . Så du är inte gewungen så snabbt att byta till en nyare version, även om mitten av april förväntas bli nästa LTS utgåvan kommer med Ubuntu 14:04 LTS . Lubuntu 12:04 var inte ett alternativ, eftersom det länge är inga fler säkerhetsuppdateringar för detta, och stödet för Xubuntu 12:04 redan slutar i början av 2015, så att detta system inte kom i fråga. Det finns också för Ubuntu 12.04.4 , den jämförelsevis smal 2D- versionen av skrivbordet Unity , så att enighet kan säkert använda på äldre datorer .

För att använda vår erbjuds CD image, bränna den enkelt med hjälp av ett program som ImgBurn (Windows) eller Brasero ( Linux ) på en tom CD och starta datorn från denna CD . För netbook utan en optisk enhet, kan du installera med boot media skapare på ett USB-minne CD- image utan även på Windows med Programmen Unetbootin eller Rufus och Linux .

Den efterföljande installationen kräver ingen speciell kunskap; ges om 10 GB är gratis på din hårddisk, Ubuntu ger dig även snabb att installera systemet i tillägg till Windows, så du kan välja i början mellan Ubuntu och Windows i framtiden.
  • Comments(0)//xpinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post5

Virusskydd efter supportslut

Vad kan jag göra?Posted by Jörgen Halex Tue, March 25, 2014 11:06:06
http://www.av-test.org/en/news/news-single-view/artikel/the-end-is-nigh-for-windows-xp-these-anti-virus-software-products-will-continue-to-protect-xp-after/

här hitta du olika möjligheter att du kan skydda din dator. Jag rekommanderar Avast än virusskydd.

Vid fråga kontakta mig.


  • Comments(0)//xpinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post4

Olika möjligheter

Vad kan jag göra?Posted by Jörgen Halex Tue, February 11, 2014 13:13:06

Här kostnadsintensiv förslag från Microsoft.

Du kan i undantagsfall installerar Windows Vista eller Window 7. Ofta är hårdvaran, men i år och du måste uppgradera hårdvaran.

Det rekommendera Microsoft och medier. Inte jag.

"Hur bibehåller jag en hög säkerhetsnivå?

När supporten upphör finns det två sätt att bibehålla en hög säkerhetsnivå:
Uppgradera din befintliga dator.

Väldigt få äldre datorer klarar att köra Windows 8.1, som är den senaste versionen av Windows. Vi rekommenderar att du laddar ned och kör Uppgraderingsassistenten för Windows för att kontrollera om datorn uppfyller systemkraven för Windows 8.1. Om den gör det kan du följa instruktionerna i guiden för att uppgradera. Mer information finns i Vanliga frågor och svar.

Ladda ned och kör Uppgraderingsassistenten för Windows

Guide: Uppgradera till Windows 8.1
Skaffa en ny dator

Om din dator inte kan köra Windows 8.1, kan det vara dags att köpa en ny. Kolla in vårt fantastiska utbud av nya datorer. De är lättare, snyggare och mer kraftfulla än någonsin och har dessutom ett snittpris som är betydligt lägre än snittdatorns för tio år sedan."

Detta är mycket tidskrävande och dyrt och fungerar ofta inte.

Jag rekommanderar en byte till Linux.

Linux är gratis och säker. Linux finns det i olika varianter. T.ex. Ubuntu, Kubuntu,Mint, Xubuntu, Suse, Fedora, Debian och mm.Den mest kända versionen är Ubuntu. Det finns långa versioner, som kommer att stödjas under fem år. Du har e-postprogrammet Thunderbird och Evolution. Evolutionen liknar som Outlook. Office programmvara Libre Office och Open Office. Ofta kan du efter fem år byta till nästa version av Linux.

I alla fall får du vid en byte till Linux en gratis undervisning. smiley

Är du intresserad? Ring mig, skriv ett e-mail eller fråga här och jag svarar på dina frågor.  • Comments(0)//xpinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post3