Windows XP

Oracle avslutade Java-stödViktig information om XP

Posted by Jörgen Halex Sat, July 05, 2014 23:34:09

Efter att Microsoft tillhandahåller också Oracle kommer att upphöra med stöd för Windows XP. 7 användare kan använda på egen risk Java fortsätter. Tillverkaren är faktiskt fortfarande erbjuda säkerhetsuppdateringar, men det finns en möjlighet att de inte fungerar under XP. Enligt den 13-åriga OS körs inte Java 8.

Utan tillkännagivande har Oracle slutade stöd för Java på Windows XP. På Java hemsida det nämns i en fråga-svar-samling som en anledning att inte stödja Microsofts beslut, den nästan 13 år gamla operativsystemet. Java 7-användare kan fortsätta att använda, men på egen risk. Nästa stora version av runtime-miljön Java 8, är inte tillgänglig för Windows XP.

"Microsoft har stöd för Windows XP och inte längre rekommenderar sina användare att uppgradera till en nyare version för att få en stabil och säker miljö," säger Henrik Stahl, ansvarig för Java produktledning vice vd på Oracle. "Oracle talar samma rekommendation till sina användare, som använder Java på Windows, och även den konstant rekommendation är alltid att slå ihop de senaste säkerhetsuppdateringar som är tillgängliga för Java 7 och 8 nu."

Stahl sade om användningen av Java 8 i XP: "Det finns vissa kompatibilitetsproblem med Java 8 i Windows XP, eftersom det inte är en konfiguration officiellt stöd. Vi letar efter sätt att lösa dem. "

Vi fortsätter att skydda Java-användare på Windows XP, kommer du att vara redo uppdateringar put säkerhet för Java 7, betonade stål. Dock tillåter en ny Windows-version du välja mellan Java 7 och 8 användare också få lämpliga säkerhetsuppdateringar inklusive support.

Framtida Java uppdateringsfunktionen inte längre är obligatoriskt under Windows XP. Detta kan utläsas av uttalanden stål och formuleringarna i FAQ. Använd på egen risk.

Hur Kjersgaard Morton, VD för det danska säkerhetsföretaget Heimdal säkerhet, förklarade i ett pressmeddelande, köra testversioner av de senaste Java-uppdateringarna för närvarande inte stöds i Windows XP. Java startar inte efter installationen. Tills Oracles nästa Patch tisdag den 15 juli, skulle kunna ändra detta, dock.

Windows XP kommer fortfarande Enligt Kjersgaard i många företag att använda. I 82 procent av dessa system stödjer även Java. Detta resulterade i en studie av Heimdal Säkerhet. Java är redan under några år som den viktigaste inkörsporten för skadliga program.Ubuntu 12.04.4 för gamla datorerVad kan jag göra?

Posted by Jörgen Halex Sat, May 10, 2014 21:56:40

Ubuntu 12:04 LTS är mycket lämplig för användning på en tio år gammal baby, men den officiella installationsmedia satt en modern processor med PAE stöd framöver. Vi har satt ihop en alternativ installations-CD som levereras med äldre processorer klara .

Om du vill ändra med en riktigt gamla skatt från Windows till Linux, är man inför ett problem: kärnan i de flesta nuvarande Linux-distributioner kräver processorer med adresstillägg (PAE Physical Address Extension) . Dessutom har Canonical beslutat om införandet av Ubuntu 00:04 LTS (Long Term Support) att jag bara använda sin officiella installationsmediakärna , kräver PAE stöd i processorn .

Samtidigt, Ubuntus utvecklare en kärna för senare installation set men villig brunnen körs på processorer utan PAE -stöd. Ubuntu 12:04 är också möjligt att verka på sådana datorer, bara installationen släpar efter . Denna version kan beställas från It Lösningar it - Säkerhet Halex . Den standard kärnan uppdaterades i februari 2014 Ubuntu 12.04.4 ersattes av den nuvarande kärnan utan PAE tvång. Resultatet är till och med tillräckligt liten för att vara i kontrast till de ursprungliga media brända på en vanlig CD-skiva med 700 MB - bara äldre bärbara datorer ibland har inte ens DVD-enhet .

Ubuntu 12:04 LTS inte är igång åtminstone fram till april 2017 av utvecklarna med uppdateringar och säkerhetskorrigeringar . Så du är inte gewungen så snabbt att byta till en nyare version, även om mitten av april förväntas bli nästa LTS utgåvan kommer med Ubuntu 14:04 LTS . Lubuntu 12:04 var inte ett alternativ, eftersom det länge är inga fler säkerhetsuppdateringar för detta, och stödet för Xubuntu 12:04 redan slutar i början av 2015, så att detta system inte kom i fråga. Det finns också för Ubuntu 12.04.4 , den jämförelsevis smal 2D- versionen av skrivbordet Unity , så att enighet kan säkert använda på äldre datorer .

För att använda vår erbjuds CD image, bränna den enkelt med hjälp av ett program som ImgBurn (Windows) eller Brasero ( Linux ) på en tom CD och starta datorn från denna CD . För netbook utan en optisk enhet, kan du installera med boot media skapare på ett USB-minne CD- image utan även på Windows med Programmen Unetbootin eller Rufus och Linux .

Den efterföljande installationen kräver ingen speciell kunskap; ges om 10 GB är gratis på din hårddisk, Ubuntu ger dig även snabb att installera systemet i tillägg till Windows, så du kan välja i början mellan Ubuntu och Windows i framtiden.
Virusskydd efter supportslutVad kan jag göra?

Posted by Jörgen Halex Tue, March 25, 2014 11:06:06

http://www.av-test.org/en/news/news-single-view/artikel/the-end-is-nigh-for-windows-xp-these-anti-virus-software-products-will-continue-to-protect-xp-after/

här hitta du olika möjligheter att du kan skydda din dator. Jag rekommanderar Avast än virusskydd.

Vid fråga kontakta mig.


Olika möjligheterVad kan jag göra?

Posted by Jörgen Halex Tue, February 11, 2014 13:13:06

Här kostnadsintensiv förslag från Microsoft.

Du kan i undantagsfall installerar Windows Vista eller Window 7. Ofta är hårdvaran, men i år och du måste uppgradera hårdvaran.

Det rekommendera Microsoft och medier. Inte jag.

"Hur bibehåller jag en hög säkerhetsnivå?

När supporten upphör finns det två sätt att bibehålla en hög säkerhetsnivå:
Uppgradera din befintliga dator.

Väldigt få äldre datorer klarar att köra Windows 8.1, som är den senaste versionen av Windows. Vi rekommenderar att du laddar ned och kör Uppgraderingsassistenten för Windows för att kontrollera om datorn uppfyller systemkraven för Windows 8.1. Om den gör det kan du följa instruktionerna i guiden för att uppgradera. Mer information finns i Vanliga frågor och svar.

Ladda ned och kör Uppgraderingsassistenten för Windows

Guide: Uppgradera till Windows 8.1
Skaffa en ny dator

Om din dator inte kan köra Windows 8.1, kan det vara dags att köpa en ny. Kolla in vårt fantastiska utbud av nya datorer. De är lättare, snyggare och mer kraftfulla än någonsin och har dessutom ett snittpris som är betydligt lägre än snittdatorns för tio år sedan."

Detta är mycket tidskrävande och dyrt och fungerar ofta inte.

Jag rekommanderar en byte till Linux.

Linux är gratis och säker. Linux finns det i olika varianter. T.ex. Ubuntu, Kubuntu,Mint, Xubuntu, Suse, Fedora, Debian och mm.Den mest kända versionen är Ubuntu. Det finns långa versioner, som kommer att stödjas under fem år. Du har e-postprogrammet Thunderbird och Evolution. Evolutionen liknar som Outlook. Office programmvara Libre Office och Open Office. Ofta kan du efter fem år byta till nästa version av Linux.

I alla fall får du vid en byte till Linux en gratis undervisning. smiley

Är du intresserad? Ring mig, skriv ett e-mail eller fråga här och jag svarar på dina frågor.Supporten upphör snartNär slutar XP

Posted by Jörgen Halex Tue, February 11, 2014 12:40:10

8 april 2014 upphör supporten och uppdateringar kommer inte längre att vara tillgängliga för Windows XP. Låt inte din dator vara oskyddad.

Vad innebär det att supporten upphör för Windows XP?

Microsoft har levererat support för Windows XP under 11 år. Nu är det dags för oss och våra partner inom maskin- och programvara att investera våra resurser i support av senare teknik så att vi kan fortsätta leverera nyskapande upplevelser.

Efter 8 april 2014 går det inte längre att få teknisk support för Windows XP. Det går till exempel inte längre att få automatiska uppdateringar som skyddar datorn. Samma datum slutar Microsoft även tillhandahålla Microsoft Security Essentials för nedladdning på Windows XP.

Om du fortsätter använda Windows XP efter sista supportdatum kan datorn vara sårbar för säkerhetsrisker och virus. Och eftersom allt fler program- och maskinvarutillverkare fortsätter att optimera sina produkter för senare versioner av Windows kan du räkna med att allt färre program och enheter kommer att fungera med Windows XP.

Vilka blir följderna om min version av Windows inte längre stöds?

En version av Windows som inte längre stöds får inga uppdateringar från Windows Update. I dessa ingår säkerhetsuppdateringar som skyddar din dator mot skadliga virus, spionprogram och annan skadlig programvara, som kan stjäla personliga uppgifter. Windows Update installerar även de senaste programuppdateringarna som förbättrar Windows stabilitet samt nya drivrutiner för maskinvaran och en del annat.
Slutdatum för support

Här är datumen då supporten upphör för datorer med Windows XP och Windows Vista utan de senaste Service Pack-versionerna:


Supporten för Windows XP upphör 8 april 2014. Mer information finns på Supporten upphör för Windows XP.


Supporten för Windows Vista Service Pack 1 (SP1) upphörde 12 juli 2011. För fortsatt support måste du installera Windows Vista Service Pack 2 (SP2).


Supporten för Windows Vista utan Service Pack upphörde 13 april 2010. För fortsatt support måste du installera Windows Vista SP2.


Supporten för Windows XP SP2 upphörde 13 juli 2010. För fortsatt support måste du installera Windows XP Service Pack 3 (SP3). Mer information finns på Lär dig mer om hur du installerar Windows XP Service Pack 3 (SP3).Support is ending soonNär slutar XP

Posted by Jörgen Halex Tue, February 11, 2014 12:32:06

What is Windows XP end of support?

Microsoft has provided support for Windows XP for the past 12 years. But now the time has come for us, along with our hardware and software partners, to invest our resources toward supporting more recent technologies so that we can continue to deliver great new experiences.

As a result, after April 8, 2014, technical assistance for Windows XP will no longer be available, including automatic updates that help protect your PC. Microsoft will also stop providing Microsoft Security Essentials for download on Windows XP on this date. (If you already have Microsoft Security Essentials installed, you will continue to receive anti-malware signature updates for a limited time, but this does not mean that your PC will be secure because Microsoft will no longer be providing security updates to protect your PC.)

If you continue to use Windows XP after support ends, your computer will still work but it might become more vulnerable to security risks and viruses. Also, as more software and hardware manufacturers continue to optimize for more recent versions of Windows, you can expect to encounter greater numbers of apps and devices that do not work with Windows XP.

What does it mean if my version of Windows is no longer supported?

Om Windows XPXP Inledning

Posted by Jörgen Halex Tue, February 11, 2014 12:29:52

Windows XP is an operating system produced by Microsoft for use on personal computers, including home and business desktops, laptops and media centers. First released to computer manufacturers on August 24, 2001, it is the second most popular version of Windows, based on installed user base as of 2011. The name "XP" is short for "eXPerience", highlighting the enhanced user experience.

Windows XP, the successor to Windows 2000 and Windows ME, was the first consumer-oriented operating system produced by Microsoft to be built on the Windows NT kernel. Windows XP was released worldwide for retail sale on October 25, 2001, and over 400 million copies were in use in January 2006. It was succeeded by Windows Vista in January 2007. Direct OEM and retail sales of Windows XP ceased on June 30, 2008. Microsoft continued to sell Windows XP through their System Builders (smaller OEMs who sell assembled computers) program until January 31, 2009. On April 10, 2012, Microsoft reaffirmed that extended support for Windows XP and Office 2003 would end on April 8, 2014 and suggested that administrators begin preparing to migrate to a newer OS. But on January 17, 2014 Microsoft confirmed that Monthly Microsoft's Malicious Software Removal Tool (MSRT) which aligned with Microsoft's anti-malware engines and signature still available until July 14, 2015. XP users can download the software from its website manually.

The NT-based versions of Windows, which are programmed in C, C++, and assembly, are known for their improved stability and efficiency over the 9x versions of Microsoft Windows. Windows XP presented a significantly redesigned graphical user interface, a change Microsoft promoted as more user-friendly than previous versions of Windows. In an attempt to further ameliorate the "DLL hell" that plagued the past versions of Windows, improved side-by-side assembly technology in Windows XP allows side-by-side installation, registration and servicing of multiple versions of globally shared software components in full isolation. It is also the first version of Windows to use product activation in an effort to reduce software piracy.

During Windows XP's development, the project was codenamed "Whistler", after Whistler, British Columbia, as many Microsoft employees skied at the Whistler-Blackcomb ski resort.

According to web analytics data generated by Net Applications, Windows XP was the most widely used operating system until August 2012, when Windows 7 overtook it.[23] As of February 2014, Windows XP market share is at 29.23%, having decreased almost every month since November 2007 until February 2014, the first month for which statistics are publicly available from Net Applications.

User interface

While retaining some similarities to previous versions, Windows XP's interface was overhauled with a new visual appearance, with an increased use of alpha compositing effects, drop shadows, and "visual styles", which completely change the appearance of the operating system. The amount of effects enabled are determined by the operating system by the computer's processing power, and can be enabled or disabled on a case-by-case basis. XP also added ClearType, a new subpixel rendering system designed to improve the appearance of fonts on LCD displays. A new set of system icons were also introduced. The default wallpaper, Bliss, is a photo of a landscape in the Napa Valley outside Napa, California, with rolling green hills and a blue sky with stratocumulus and cirrus clouds.

The Start menu received its first major overhaul on XP, switching to a two-column layout with the ability to list pin and display frequently used applications, recently opened documents, and the traditional cascading "All Programs" menu. The taskbar can now group windows opened by a single application into one taskbar button, with a popup menu listing the individual windows. The notification area also hides "inactive" icons by default. The taskbar can also be "locked" to prevent accidental moving or other changes. A "common tasks" list was added Windows Explorer's sidebar was updated to use a new task-based designs with lists of common actions; the tasks displayed are contextually relevant to the type of content in a folder (i.e. a folder with music displays offers to play all the files in the folder, or burn them to a CD).

Microsoft has provided support for Windows XP for the past 12 years. But now the time has come for us, along with our hardware and software partners, to invest our resources toward supporting more recent technologies so that we can continue to deliver great new experiences.

As a result, after April 8, 2014, technical assistance for Windows XP will no longer be available, including automatic updates that help protect your PC. Microsoft will also stop providing Microsoft Security Essentials for download on Windows XP on this date. (If you already have Microsoft Security Essentials installed, you will continue to receive anti-malware signature updates for a limited time, but this does not mean that your PC will be secure because Microsoft will no longer be providing security updates to protect your PC.)

If you continue to use Windows XP after support ends, your computer will still work but it might become more vulnerable to security risks and viruses. Also, as more software and hardware manufacturers continue to optimize for more recent versions of Windows, you can expect to encounter greater numbers of apps and devices that do not work with Windows XP.