Windows XP

Windows XP

Windows XP slutar

Alla lösningar för en framgångsrik byte

Oracle avslutade Java-stöd

Viktig information om XPPosted by Jörgen Halex Sat, July 05, 2014 23:34:09

Efter att Microsoft tillhandahåller också Oracle kommer att upphöra med stöd för Windows XP. 7 användare kan använda på egen risk Java fortsätter. Tillverkaren är faktiskt fortfarande erbjuda säkerhetsuppdateringar, men det finns en möjlighet att de inte fungerar under XP. Enligt den 13-åriga OS körs inte Java 8.

Utan tillkännagivande har Oracle slutade stöd för Java på Windows XP. På Java hemsida det nämns i en fråga-svar-samling som en anledning att inte stödja Microsofts beslut, den nästan 13 år gamla operativsystemet. Java 7-användare kan fortsätta att använda, men på egen risk. Nästa stora version av runtime-miljön Java 8, är inte tillgänglig för Windows XP.

"Microsoft har stöd för Windows XP och inte längre rekommenderar sina användare att uppgradera till en nyare version för att få en stabil och säker miljö," säger Henrik Stahl, ansvarig för Java produktledning vice vd på Oracle. "Oracle talar samma rekommendation till sina användare, som använder Java på Windows, och även den konstant rekommendation är alltid att slå ihop de senaste säkerhetsuppdateringar som är tillgängliga för Java 7 och 8 nu."

Stahl sade om användningen av Java 8 i XP: "Det finns vissa kompatibilitetsproblem med Java 8 i Windows XP, eftersom det inte är en konfiguration officiellt stöd. Vi letar efter sätt att lösa dem. "

Vi fortsätter att skydda Java-användare på Windows XP, kommer du att vara redo uppdateringar put säkerhet för Java 7, betonade stål. Dock tillåter en ny Windows-version du välja mellan Java 7 och 8 användare också få lämpliga säkerhetsuppdateringar inklusive support.

Framtida Java uppdateringsfunktionen inte längre är obligatoriskt under Windows XP. Detta kan utläsas av uttalanden stål och formuleringarna i FAQ. Använd på egen risk.

Hur Kjersgaard Morton, VD för det danska säkerhetsföretaget Heimdal säkerhet, förklarade i ett pressmeddelande, köra testversioner av de senaste Java-uppdateringarna för närvarande inte stöds i Windows XP. Java startar inte efter installationen. Tills Oracles nästa Patch tisdag den 15 juli, skulle kunna ändra detta, dock.

Windows XP kommer fortfarande Enligt Kjersgaard i många företag att använda. I 82 procent av dessa system stödjer även Java. Detta resulterade i en studie av Heimdal Säkerhet. Java är redan under några år som den viktigaste inkörsporten för skadliga program.  • Comments(0)//xpinformation.it-losningar-och-it-sakerhet.se/#post6